utorak, 26. lipnja 2012.

erogene zone


Hajde malo da se i njih sjetimo... Dobri su bili nekad,a i sad... Kako kome opet :)
Da se malo podsjetimo njihove historije i nastanka :)
Pocetkom ratnog vihora na bosanskohercegovackom prostoru, krajem 1992. godine osnovane u "Erogene zone", bend koji je opstao do danas i biljezi sve vece uspjehe. Tokom ratnih godina nastupaju po klubovima u Sarajevu. Ljeta 1994. objavljuju debi album "suti seko suti", koji se nije nasao na disko trzistu, u javnoj prodaji. Te godine od"Studio 99" dobijaju nagradu "Fenix" u konkurenciji najboljeg rock albuma. "Erogene zone" sticu publiku koja slusa ’Psihomodo pop", "Pips, Chips And Video Clips", a sa kojima su cesto nastupali u rock paket programima.

Prva znacajnija priznanja stizu pozivom iz Italije i nastupima na koncertu u Skandiciju, a 17. maja 1996. godine na internacionalnom festivalu "European Rock Contest" u Firenci. Tom prilikom objavljen je i kompilacijski album ucesnika festivala, na kojem je i njihova hit pjesma "Sam". U martu 1997. nastupaju na internacionalnom festivalu "Kulturufer" odrzanom u njemackom gradu Fridrishafen. Krajem godine za idavacku kucu "Kopa" objavljuju drugi album "Robija". Snimaju i pet video-spotova za hit pjesme "Menso", "Hani Hi", "Robija" i "Chicago Blues". U septembru 1998. ponovo nastupaju u Italiji, gdje imaju tri solisticka koncerta u Bolonji. Tokom djelovanja grupa je imala vise personalnih promjena, ali njenu okosnicu cine:Almas Smajovic, pjevac i bas, Almir Komarica, solo gitara, i Muhamed Trnka, ritam gitara, a sara|ivali su Samir OmerbegovicAdis MahmutovicAdmir DzelmoAlmir Lemes, i Edhem Soltagic.

ZNACAJNIJI ZAPISI I DOGADJAJI
- Audio album "suti seko suti", 1994.
- Nastup na festivalu "European Rock Contest" u Firenci, Italija, sa kojeg je objavljen kompilacijski album i pjesma "Sam", 17. maj 1996.
- Nastup na "Summer Open Air" festivalu u Rijeci, 16. jula 1996., u drustvu sa hrvatskim rock velikanima "Majke", "Psihomodo pop"...
- Nastup na festivalu "Kulturufer" u Fridrishafenu, Njemacka, mart 1997.
- Objavljen drugi album "Robija", 24. decembra 1997.
- Koncerti u Bolonji, Italija, septembar 1998.
- Solisticki koncert u sarajevskoj "Slozi", 13.novembra 1999.godine
- U Januaru 2000 godine objavili novi album "X X L".
- Koncert Erogene Zone i Konvoj - 27.12.2000.god. "SLOGA"

Nema komentara:

Objavi komentar